רות צרפתי הגן הקסום של אבא

מצגת זאת דורשת JavaScript.

לכבוד ט"ו בשבט הקרב ובא, רצינו להציג בפניכם את ספרה המרגש של רות צרפתי. הגן, פרק אחד מחייו של אבא, בו היא מספרת על אביה, יהודה צרפתי, ברוך הכשרונות ואהבתו הגדולה לגן שבחצר ביתם. היא מפליאה לספר על ילדותן המאושרת, שלה ושל שולמית אחותה, בכפר "בהדרגה". רות מתארת את חיי היום של משפחה צנועה. בדרכה במיוחדת היא מתארת ומציירת את אורחות חיי היום יום דרך הגן הקסום, כיצד שינויי עונות השנה שופכים אור וצבע שונה על בעלי החיים הפוקדים אותו, העצים והצמחים ומשפיעים על המשפחה כולה.
הרשו לי לצטט מהדף האחרון של הספר:
"….איש מאיתנו לא יכול היה לשאת את המשא הגן הזה על כתפיו. כשהלך מאיתנו אבא, הוא נגדע כמו אלון גדול ועצום. הוא נפל הכוח ובעוצמה כפי שרק אילנות גדולים כמותו נופלים. איש לא ירש את גנו של אבא, אפילו אמא לא יכלה לשאת את משא הגן על כל תקוותיו שלא הוגשמו, היא קמה ומכרה את הבית והגן ועקרה למקום אחר, רחוק מן המקום הזה. ומי שבא לגור בבית לארח שאבא הלך לעולמו לא ידע דבר על אגדת הגן המופלא, וגם לא על כל מה שהתרחש במקום הזה. והגן על כל מה שקרה בו עבר לשכון בעולם של זכרונות."

עכשיו גם אתם יודעים.

דברים שכתבה חגית בת של רות צרפתי
רות צרפתי נולדה בפתח תיקווה ב 1928. כשרונה בלט כבר בגיל צעיר, עוד בטרם התגייסה לצבא למדה אצל הפסל משה שטרנשוס, מחלוצי הפיסול המופשט בארץ, לו נישאה. לזוג נולדה בת יחידה-חגית.
בתחילת דרכה הציגה במסגרת קבוצת "אופקים חדשים",ובתערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם ביניהן במוזיאון ישראל ומוזיאון תל אביב לאמנות. בשנת – 1970 יצגה את ישראל ב"ביאנלה" של ונציה. בעיפרון, בצבע ברישום, רות היא אומנית רבת גוונים, שראתה בפיסול את יעודה החשוב ביותר. היא עסקה גם בעיצוב בדים ובובות בצבעוניות עליזה מלאת תום. הבובות, והצעצועים שיצרה ואספה מוצגים במוזיאון הילדים הישראלי בחולון.
רות צרפתי זכתה בפרסים חשובים, ביניהם פרס אנדרסן ופרס בן יצחק של מוזיאון ישראל לאיור ספרי ילדים.
רות חתומה על כ-60 ספרי ילדים אף כי הספר הראשון שאיירה לא היה ספר ילדים אלא ספרו של חיים הזז "חתן דמים". הספר הראשון שכתבה וגם איירה היה "חושחושית".
ההיסטוריה של האמנות הישראלית רוויה בעבודותיה. מ"אופקים חדשים" של שנות החמישים ועד לאיורים למיטב היוצרים כלאה גולדברג, מרים רות, גילה אלמגור, נורית זרחי, בשביס זינגר וכמובן ע. הילל לו עיצבה את דמותו המיוחדת של "דודי שמחה".

"אל איורי הספרים הגעתי מהציור" אומרת צרפתי "מימי לא למדתי לאייר ספרי ילדים ועד היום אינני רואה ביצירתי הבדל בין ציור לאיור. ההבדל היחידי הוא שבאיור אני חייבת להתייחס לטכסט כתוב".

נוני ירון, ארכיונאית

אודות הארכיון לתולדות פתח תקוה ע"ש עודד ירקוני

הארכיון לתולדות פתח תקוה ע"ש עודד ירקוני אוסף ואוצר חומרי תיעוד משנות ה- 60 של המאה ה- 19 ועד היום. הוא כולל ארכיון מנהלי של פתח תקוה, ארכיונים פרטיים של מוסדות וארגונים הקשורים לעיר, ארכיונים אישיים של בני פתח תקוה, אוספי תצלומים ותשלילים, מפות, מודעות וכרזות, חפצים, סרטים, תיעוד בעל פה, קטעי עיתונות וספרים. הארכיון משרת את עיריית פתח תקוה, חוקרי אקדמיה, סטודנטים, תלמידי בתי ספר, עיתונאים, חוקרי גניאלוגיה, אדריכלים ואחרים. לשירות המשתמשים חדר עיון וספריה. הארכיון מתפקד כ"ארכיון כולל" שהוא בבחינת "בית" פתוח לקהילה המוזמנת לתרום ולהתבטא בכל תחום הקשור לחיי העיר והחברה. הארכיון מציג את אוצרותיו בתערוכות בקריית המוזיאונים שבעיר ומחוצה לה, לוקח חלק פעיל בתחום שימור אתריה ונמצא בקשר רציף עם מוסדות החינוך שלה. הארכיון מקבל קהל בימים א'-הי בין השעות 9:00 - 15:00. רצוי תיאום מראש. ליצירת קשר: טל': 03-9286303 דוא"ל: galiad@ptikva.org.il
פוסט זה פורסם בקטגוריה אישים ודמויות, אמנות, ארכיון. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s