דר' יוסף לנג ז"ל ההיסטוריון של הארכיון לתולדות פ"ת , הצליח במספר שנים מועטות להצעיד את המחקר ההיסטורי של "אם המושבות" קדימה ולתת לו תנופה מחודשת , לאחר שהיה רדום במשך שנים רבות.
יוסף לנג או כפי שקראו לו כולם בפשטות יוסי, נולד ב1944 לפנינה (מורגנשטרן) וליצחק לנג שעולים לארץ ישראל כחלוצים מהונגריה. ב1947 עם הקמת שכונת "נווה עוז " בפ"ת, הם ממקימי השכונה ובונים את ביתם בה. יוסי ושני אחיו גדלים על ערכי תנועת העבודה , אהבת ארץ ישראל והשפה העברית.
עם סיום בית הספר היסודי בנווה עוז , הוא ממשיך את לימודיו בכפר הירוק כדי להתקרב לעבודת האדמה. לאחר השרות הצבאי , עובד בעבודות שונות ביום ובערב לומד בסמינר למורים ובאוניברסיטה. את דרכו כמורה הוא מתחיל בביה"ס בלוד . 38 שנים עסק בחינוך במסגרת משרד החינוך ממורה מן השורה , מנהל בית ספר , מפקח על חטיבות הביינים בפ"ת ועד מפקח ארצי. תפקידו האחרון במשרד החינוך היה הקמת המכון ללימודי יהדות וציונות ב"בית יציב " בבאר שבע.
במקביל לעיסוקו בניהול והוראה ,כבר היה ידוע בעשרות המחקרים שכתב על תולדות החינוך והתרבות בארץ ישראל. אלה ראו אור בבמות אקדמיות כמו כתב העת "קתדרה".
עם צאתו לגמלאות , התייצב בארכיון לתולדות פ"ת והפך אותו לביתו השני. בהתנדבות במשך שעות ארוכות ישב בארכיון עמל וליקט , חקר ומצא יעץ לעובדי הארכיון ודאג להקים מערכת של מחקר היסטורי על תולדות העיר, יסודות מערכת החינוך המיוחדת שלה, חשף פרקים עלומים בתולדותיה של המושבה ואסף את כולם בספר מרתק שנקרא "לפתח תקווה" שיצא בהוצאת עירית פ"ת והארכיון לתולדות פ"ת ב2012 .
אהבתו לשפה העברית הביאה אותו להקדיש מספר שנים לחקר אליעזר בן יהודה ובעיקר לבן יהודה העיתונאי- המוציא לאור של עיתון "הצבי" ו"השקפה". ב2013 חגגו בעולם 155 שנה להולדתו של אליעזר בן יהודה, יוסי לנג משלים את ספרו המונומנטלי בן אלף עמודים, "דבר עברית" על בן יהודה ומוזמן לטקס מיוחד שנערך בצרפת לכבוד האירוע. גם באו"ם חגגו והקדישו יום למחדש השפה העברית. במדינת ישראל לא שמעו על כך.
לפני שנתיים נתגלתה מחלת הסרטן אצל יוסי, אך זה לא עצר בעדו מלהמשיך במחקריו. עדנה לנג אשתו ואם שלושת ילדיו מספרת כי התלהבותו למחקר ההיסטורי הדביקה את כל הבית. כולנו חיינו סביב מחקריו. עד הרגע האחרון הוא המשיך לעסוק בנושא החדש שבחר מחקר, על בוריס שץ- מייסד בית הספר לאומנות "בצלאל" שהוקם ב 1906 .
בדברים שנשאה דר' צביה ולדן חוקרת השפה העברית(הבת של שמעון פרס ) ליד קברו הפתוח ב20.8.2013 היא אומרת " יוסי היה משול למחייה המתים. הוא הצליח להחזיר למסגרות של גיבורי תרבות מהפנתאון הלאומי שלנו את הדמויות שקפאו ". בעזרתו ניתן לעקוב אחרי חיי היומיום של בן יהודה, לחוש ב"מלחמת השפות" בפתח תקווה או לצאת למסעו של משה יואל סלומון.
דר' מרדכי נאור היסטוריון א"י וחברו הטוב של דר' יוסי לנג מעלה על נס את היבול המחקרי העצום שכדבריו לא כל החוקרים זוכים לכך.