הרחוב על שם בן ציון גליס ז"ל ממוקם באזור התעשיה סגולה. מנציח את זכרו של עסקן ציבורי, יו"ר חברה קדישא וגבאי בית הכנסת הגדול בפ"ת. ר' בן-ציון נולד בג' מנחם-אב תרנ"ה (1894), בעיר העתיקה בירושלים ב"חברונער גאס" (רח' חברון) להוריו: ר' יעקב ומרת אסתר – דור שני בארץ.
התיישב בפ"ת בצעירותו . מילא תפקידים ציבוריים, במשך עשרות שנים עד לפטירתו. במוצש"ק פר' ויחי, תרפ"ה נבחר באסיפה כללית, כחבר ב'חברה קדישא', במשך הזמן התמנה ליו"ר שלה. כיהן בתפקיד זה כ-60 שנה. במוצש"ק פרשת משפטים, כ"ז בשבט תרפ"ח, נבחר כחבר ההנהלה וגזבר גמ"ח "זיכרון מרדכי" בפ"ת. באדר תרפ"ט, נבחר ברשימת החרדים למועצה המקומית ואח"כ לחבר ההנהלה במועצה הדתית. אור ליום ב' אדר ב' תרצ"ב, נבחר לגבאי ביהכ"נ הגדול "בית יעקב".
משנת תשכ"ד כיהן כמנהל האגודה ע"ש הנדיב, ר' מאיר כוכב זסלבסקי, שמטרתה מתן הלוואות לזוגות צעירים לעת נישואיהם.
את קורות חייו מסיים ר' בן-ציון: "אני מודה לבורא עולם, שזיכני, ופרנסי עירנו ותושביה שיח' נתנו בי אמונם למלא תפקידים ציבוריים במוסדות קודש, זה כיובל שנים, ואני תפילה, כי אזכה להמשיך בתפקיד חיי, עוד רבות בשנים בהתנדבות וללא משכורת, כבעבר כן בעתיד". ואכן זכה למלא את תפקידיו עד לפטירתו. כאות הוקרה לפועלו הוענק לו התואר יקיר העיר בשנת 1978. ראוי לציין כי בביהכ"נ הגדול פועל כולל אברכים "נר בן-ציון" על שמו.
ר' בן-ציון היה מוכר ונערץ ע"י כל החוגים בעיר. היה ידוע כאוהב הבריות ותמיד דאג לרווחת הנצרכים. שמו ייזכר בתולדות העיר כאחת הדמויות האהודות והמופלאות.
-
פוסטים אחרונים
תגובות אחרונות
Nava Bin-Noon על מסיפורי פתח תקוה קטגוריות
תגיות
- ephemera
- אברהם שפירא
- אדריכלות
- אמנות
- אסתר ראב
- ארגון ההגנה
- ארכיונאות
- אתרים
- באוהאוס
- בול
- בית הכנסת הגדול
- בריאות
- בתים היסטוריים
- בתי קפה
- גבעת השלושה
- גן העצמאות יד לבנים
- דת
- זיכרון והנצחה
- חגים
- חיון דויד
- חיי תרבות
- חינוך
- חינוך בפתח תקוה
- חקלאות
- יד לבנים
- יהוד
- ירקון
- ישיבות
- כדור רגל
- כיכר המייסדים
- כפר סירקין
- לנג יוסי
- מאורעות תרפ"א
- מגדל צדק
- מוזיאון פתח תקוה לאמנות
- מחתרות
- מכבי אבשלום
- מכבי צעיר
- מלחמת העולם הראשונה
- מלחמת העולם השנייה
- מלחמת העצמאות
- מנהרת הזמן
- משפחה
- מתוך הארכיון
- נופלי פתח תקוה
- נשים
- סיפורי פתח
- סיפורי פתח תקוה
- ספורט
- ספריית ספיר
- עבודה עברית
- עברית
- עולי הגרדום
- עין גנים
- עיתונות
- עיתונות עברית היסטורית
- פיק"א
- פסח יקב
- פרדסנות
- צרפתי רות
- ראב
- ראשית המושבה
- רבנים
- רחובות בפתח תקוה
- רכבת
- רפואה
- רפורטג'ות מתך הארכיון
- שואה
- שימור
- שימור אתרים
- שכונות
- שמירה
- תחבורה
- תלם ראשון
- תרבות
ארכיון
כלים