דוד חיון נולד בדמשק בשנת תרמ"א (1881), למשפחה שעלתה לא"י בשנת 1852 ועברה לסוריה בגלל קשיי קליטה בארץ. את ראשית חינוכו קיבל חיון ב"תלמוד תורה" ובבית הספר של "כל ישראל חברים" ["כי"ח" – "אליאנס"] בדמשק. בהמלצת מחנכיו הוא נשלח ללמוד ב"בית המדרש למורים" של כי"ח בפריס, ובמקביל נרשם גם למחלקה לפדגוגיה בסורבון וגם לבית המדרש לרבנים. כך רכש דוד חיון לעצמו השכלה אירופית רחבה וידע מקיף ביהדות. הוא שלט היטב בצרפתית ובעברית והשתלם בתורת ההוראה. מנעוריו דבק ברעיון הציוני. בפריס התיידד דוד עם איתמר בן-אב"י, שאביו אליעזר בן-יהודה החדיר בו את הקנאה ללשון העברית, ואיתמר הדביק בה את חבריו. המורה לספרות העברית החדשה בבית המדרש לרבנים היה פרופ' נחום סלושץ, שחיזק בלב תלמידיו את הכמיהה להגשמה עצמית בא"י.

צוות מורי בית ספר יק"א, תצלום קבוצתי: זפרן, שפירא, שמש שלום גמליאל, חיון, הרצברג- הרלב, הניה ואליהו ירקוני, אלישבע גיסין אפרתי
אחרי לימודיו לימד חיון בבית ספר של כי"ח ובשנת 1904 הוזמן על ידי חברת יק"א לנהל את בית הספר במושבה פתח תקוה. בית הספר הוקם בתמיכתו של הברון רוטשילד בשנת 1885 ובשנת 1900 עבר לניהולה של חברת יק"א (Jewish Colonisation Association) לימים פיק"א (Palestine Colonisation Association).
חיון שביקש להחדיר ללב הדור הצעיר חינוך לאומי-ציוני-ליברלי, הכין תכנית לימודים מסודרת לכיתות הקיימות, עשה להרמת מורל המורים וליכד את ההורים ואת הכוחות המתקדמים במושבה סביב ביה"ס. חיון פעל להידוק הקשרים עם פקידי יק"א, קשר קשרים הדוקים עם הסתדרות המורים בא"י, דגל בשיטת "עברית בעברית" בהוראת כל המקצועות ובשנת 1909 הסב את בתי-הספר הנפרדים לבנים ולבנות ל"בי"ס מעורב"

דוד חיון
קשיים רבים נערמו בדרך להגשמת תכניתו ומהבולטים שבהם המלחמה שהכריזו חוגים דתיים על בית הספר המעורב. לצידו הוקמו בתי ספר דתיים: "נצח ישראל" לבנים בהנהלת הרב דר' משה אוירבך בשלהי תרס"ט (1909) ו"נצח ישראל לבנות בהנהלת גב' מרטה ליפשטט בשנת תרע"ב (1912).
מכל מקום המשיך בית הספר לגדול, חיון ניהול עוד עד פרישתו לגמלאות בשנת 1947. כיום בית הספר נושא את שמו וממוקם ברחוב ביל"ו בפתח תקוה.
חיון עסק גם בצרכי ציבור והיה חבר במועצה המקומית.
הכתבה לפי רשימות של שמאי עציון.
ארכיונו של דוד חיון שמור בארכיון לחינוך יהודי שבאוניברסיטת תל אביב . העתקים הדיגיטליים שמורים בארכיון לתולדות פתח תקוה. הארכיון האישי של בנו, שלמה, שמור בארכיון לתולדות פתח תקוה.
הסיפןר אודות דוד חיון – מדוע התמונה של בנו – שלמה חיון