חנני יוסף- מחנך וסופר

יוסף חנני נולד בוילנה בשנת תרס"ט [1909]. במלחמת העולם הראשונה היה עם משפחתו ברוסיה וקיבל חינוך עברי וכללי בחרקוב ולאחר מכן בוילנה. עלה ארצה בשנת 1925 ועבד בחקלאות בפ"ת.למד בסמינר ע"ש דוד ילין בירושלים ועם הסיום עסק בהוראה. לימד שנים רבות בבית החינוך ע"ש משה הס ובתיכון ע"ש יוסף חיים ברנר בעין-גנים, כעבור זמן נתמנה למנהל ביה"ס נווה-כיבוש ופיק"א. בהמשך כיהן כמפקח על בתי ספר במחוז ת"א. בשנת 1937 יצא בשליחות "החלוץ" להולנד.
היה מעורה למעלה מיובל שנים בחייה של פ"ת. "אם המושבות" השפיעה על יצירתו של הסופר יוסף חנני. ריחותיה, מראותיה ונוף האדם שבה, מצאו את ביטויים הנאמן ביצירתו לבוגרים, לנוער ולילדים. פ"ת הייתה עבורו למולדת רוחנית ופיסית כאחת ומקור בלתי נדלה ליצירה.
כמו יוסף חיים ברנר, מספר חנני על צער ויסורים, על דלות, על פגעים וצרות. בשנותיו האחרונות הרבה לכתוב וליצור לילדים ולנוער ופרסם מאמרים בענייני חינוך ומתודיקה.
היה חבר בארגון ה"הגנה" ואף השתתף במלחמת הקוממיות.
שנים ערך את הילקוט לספרות ולאמנות "קטיף", בו ליכד וגישר את סופרי "אם המושבות" ואמניה. כמחנך דגול, כאיש ציבור וכסופר, תרם תרומה נכבדה ביותר לחיי הרוח והתרבות בעירו. בשנת 1978 העניקה לו העירייה את התואר "יקיר העיר". נפטר בשנת 1988.
רחוב על שם המחנך, הפדגוג והסופר הידוע ממוקם בשכונת נווה-גנים.
כתב שמאי עציון
do018059

אודות הארכיון לתולדות פתח תקוה ע"ש עודד ירקוני

הארכיון לתולדות פתח תקוה ע"ש עודד ירקוני אוסף ואוצר חומרי תיעוד משנות ה- 60 של המאה ה- 19 ועד היום. הוא כולל ארכיון מנהלי של פתח תקוה, ארכיונים פרטיים של מוסדות וארגונים הקשורים לעיר, ארכיונים אישיים של בני פתח תקוה, אוספי תצלומים ותשלילים, מפות, מודעות וכרזות, חפצים, סרטים, תיעוד בעל פה, קטעי עיתונות וספרים. הארכיון משרת את עיריית פתח תקוה, חוקרי אקדמיה, סטודנטים, תלמידי בתי ספר, עיתונאים, חוקרי גניאלוגיה, אדריכלים ואחרים. לשירות המשתמשים חדר עיון וספריה. הארכיון מתפקד כ"ארכיון כולל" שהוא בבחינת "בית" פתוח לקהילה המוזמנת לתרום ולהתבטא בכל תחום הקשור לחיי העיר והחברה. הארכיון מציג את אוצרותיו בתערוכות בקריית המוזיאונים שבעיר ומחוצה לה, לוקח חלק פעיל בתחום שימור אתריה ונמצא בקשר רציף עם מוסדות החינוך שלה. הארכיון מקבל קהל בימים א'-הי בין השעות 9:00 - 15:00. רצוי תיאום מראש. ליצירת קשר: טל': 03-9286303 דוא"ל: galiad@ptikva.org.il
פוסט זה פורסם בקטגוריה אישים ודמויות, חינוך, סיפורי פתח תקוה, רחובות בפתח תקוה, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s